cruise-expedition

cruise-expedition

cruise-expedition

Een cruisevakantie voor iedereen

Al eens aan een cruisevakantie gedacht?

Het cruisen zit de laatste jaren enorm in de lift. Zij die de smaak al te pakken hebben, kunnen dit beamen. Waarom? Het is een fantastische manier om veel te zien op een relaxte manier. Je hoeft je koffers niet in en uit te pakken. Terwijl je slaapt, vaar je naar de volgende bestemming. Die kan je dan via een excursie bezoeken of op eigen houtje gaan verkennen. Tijdens het varen geniet je van de faciliteiten aan boord. Zo kan je er fitnessen met zicht op zee, je laten verwennen in de spa, genieten van de prachtige shows,... Je kan er een lezing, kookworkshop of dansles volgen. Of je kan ook gewoon even relaxen aan het zwembad of op het balkon van je kajuit of suite.

De komende jaren mag je heel wat nieuwigheden in de cruisewereld verwachten: nieuwe vaarroutes, nieuwe concepten, nieuwe schepen,… Het aanbod aan begeleide groepscruises breidt enorm uit. Dit is een perfecte formule voor wie voor de eerste keer op cruise gaat. De reisbegeleider stelt een aantal excursies voor en je geniet van het gezelschap in groep maar iedereen behoudt zijn vrijheid, zonder verplichtingen. 

Opgelet, voor sommige cruises dien je ruim op voorhand (soms een jaar of langer vóór vertrek) te reserveren. Zo geniet je van interessante vroegboekkortingen en kan je de beste kajuit kiezen.

Laten we even brainstormen over je cruisewensen. Ik begeleid je heel graag bij het kiezen van de gepaste rederij, het schip, het kajuittype, de route,... Alles volgens jouw wensen en interesses. Alle uitleg over wat er wel en niet inbegrepen is, de tips & tricks vertel ik je graag tijdens een gesprek. 

Uitgebreid aanbod aan zeecruises

Een cruisereis plannen is zoals een hotelvakantie boeken. Het aanbod is zeer uitgebreid.

Zo zijn er grotere schepen met aan boord een grote waaier aan faciliteiten en ontspanningsmogelijkheden: een joggingpiste, karting, waterglijbanen, een ijspiste, een klimmuur, een bowlingbaan,... Hier is de beleving aan boord belangrijk. Je kan er op elk moment van de dag deelnemen aan activiteiten.
Rederijen: MSC, AIDA, Princess Cruises, Norwegian Cruise Line,...

Verkies je een kleiner en intiemer schip waar het accent ligt op rust, persoonlijke service, gastronomie en het ontdekken van de bestemming? Dan is er een mooi aanbod aan luxe rederijen, zoals Ponant, Seabourn, Silversea, Hapag-Lloyd, Crystal, Oceania... Het voordeel van deze kleinere schepen is dat zij vaker aanleggen in kleine havens of dichterbij het stadscentrum kunnen aanmeren. Ze kunnen ook langer in de havens liggen waardoor je ten volle de bestemming kan ontdekken. Er is vaak een uitgebreide keuze aan à-la-carte restaurants.

Riviercruises over de hele wereld

Tijdens een riviercruise geniet je van de gezellige, familiale sfeer aan boord en van de landschappen onderweg. Sommige rivierschepen hebben zelfs fietsen aan boord zodat je de bestemming niet alleen via een excursie maar ook per fiets kan verkennen. Ook buiten Europa is een riviercruise een fijne manier om met een land kennis te maken. Zo ervaar je de bedrijvigheid op de Mekong in Vietnam en Cambodja. Of je 'keert terug in de tijd' tijdens een magische cruise op de Irrawaddy rivier in het mysterieuze Myanmar. Ontdek de natuurpracht in Zuidelijk Afrika tijdens een combinatiereis: een aantal nachten verblijf je aan boord van het comfortabel schip de 'African Dream' en daarna enkele nachten in een luxe lodge.

Actieve cruisebeleving

Naast de klassieke cruise- en rivierschepen kan je ook kiezen voor een meer actieve cruisebeleving. Voor wie houdt van de romantiek van het zeilen, de ongedwongen sfeer aan boord en de sportieve activiteiten, is een cruise met een zeil- of jachtschip zeker een aanrader. Deze schepen kunnen dichter langs de kust varen en ze meren vaak aan in kleine, pittoreske havens. Bij bepaalde schepen geniet je aan boord van een aantrekkelijk watersportprogramma. Aan de achterzijde is er een uitklapbaar watersportplatform van waar gasten kunnen snorkelen, kajakken, windsurfen, waterskiën,...  Het uitvaren uit de haven is telkens een onvergetelijke beleving. Rederijen: Windstar Cruises, Club Med II, Star Clipper, SeaDream Yacht Club, ...

Op expeditiecruise, een unieke ervaring!

Een expeditiereis naar afgelegen plekken, onbewoonde eilanden, ijsbergen, prachtige natuurgebieden,... doet veel natuurliefhebbers al wegdromen.  Tijdens een expeditiecruise reis je op een comfortabele manier met een aangepast schip. Natuurgidsen en wetenschappers geven er lezingen aan boord zodat je tijdens het cruisen alles te weten komt over de fauna en flora. Met zodiacs verken je de regio met een ervaren gids. De geluiden in het regenwoud of de 50 tinten wit op Antarctica vergeet je nooit meer. Laat je bij het plannen van een expeditiecruise goed begeleiden. Er zijn heel wat mogelijkheden maar je dient wel met een aantal belangrijke zaken rekening te houden, zoals de grootte van het schip, het aantal passagiers aan boord, de route,... Maak een afspraak en laat je inspireren. Misschien kan je dan wel eens die expeditiedroom van je bucket list afvinken.

5 top bestemmingen

  1. Middellandse Zee
  2. Noord-Europa
  3. Midden-Oosten
  4. Caraïben
  5. Antarctica

How do you want to travel?