let's adventure

let's adventure

let's adventure

Kies voor actie, avontuur en sport

Heel wat mensen zoeken voor hun vakantie het avontuur op. Dit kan gaan van ‘soft adventure' tot ware expedities. Ook families vinden het leuk om samen met de kinderen een trektocht te maken, eens een rivier per vlot af te varen, in de wilde natuur te kamperen,… Velen hebben een actieve en sportieve levensstijl en verlangen ook op vakantie naar een portie sport en avontuur.

De mogelijkheden zijn eindeloos: wandelvakanties in het indrukwekkende Torres del Paine National Park in Chili, overnachten op een onbewoond eiland in Senegal, mountainbiken in Zuid-Afrika, per vlot een rivier afvaren in Zweden, een vulkaan beklimmen in Cabo Verde, gaan snorkelen of duiken tussen de citroenhaaien en mantaroggen in Frans-Polynesië, een gletsjerwandeling maken in Nieuw-Zeeland,…

Voor de echte avonturiers zijn er de expeditiereizen, zoals bv de Kilimanaro of Aconcagua beklimmen. Of wat dacht je van een uitdagende kajak- en kampeertocht in Groenland? Of een sneeuwschoenexpeditie in Spitsbergen?

Op avontuur in Lapland

Een winters avontuur in Lapland staat bij velen hoog op de verlanglijst. En terecht! De laatste wildernis van Europa ontdek je op een actieve manier maar tegelijk geniet je er van de rust, de intense stilte en de uitgestrekte magische landschappen. Je maakt een sneeuwschoenwandeling, een tocht per sneeuwscooter en huskyslee. Eventueel kan je ook gaan ijsvissen, icekarten, een tocht per fatbike maken,…  Met wat geluk krijg je ook nog het noorderlicht te bewonderen.

De mogelijkheden zijn eindeloos: van individuele reizen tot volledig groepsreizen met Nederlandstalige begeleiding. Wie nog meer van de wildernis wil proeven, kan kiezen voor een meerdaags husky- of sneeuwscooteravontuur. Rechtstreeks vliegen kan vanuit Brussel. Stel deze droomreis niet langer uit. Afhankelijk van je wensen en budget bezorg ik je heel graag enkele passende voorstellen.

Ook in de zomer heeft deze regio heel wat te bieden. Word één met de natuur en geniet van een overweldigend natuurschoon, de rust en een onbegrensd gevoel van vrijheid. Ruige bergregio’s, een ongetemde wildernis, uitgestrekte bos- en meergebieden,… Ga hiken, fietsen, kajakken, vissen, picknicken te midden de natuur of maak een begeleide wandeling met huskyhonden.

Een vakantie in Lapland is een speciale beleefreis voor jong en oud, samen met je partner, je familie of vrienden. Een unieke ervaring die je nooit meer zal vergeten!

Fietsvakanties

Fietsen is wereldwijd enorm populair geworden. Als gepassioneerd fietser miste ik vroeger het fietsen tijdens het reizen wel eens. Nu kan er in elke wereldstad een begeleide fietstocht gemaakt worden, kan je in de prachtige natuur gaan mountainbiken of op een ontspannende manier fietsen tussen de rijstvelden en dorpjes. Op heel wat plaatsen wereldwijd kan je nu zelfs een e-bike huren. Zo hoef je geen top conditie te hebben en kan je toch de omgeving per fiets verkennen.

De sportieve fietsers kunnen op hun bestemming kiezen om deel te nemen aan een wieler- of mountainbike wedstrijd, zoals de Gran Fondo in New York, de Motatapu mtb race in Wanaka, Nieuw-Zeeland… Een prachtige bestemming om te fietsen is de regio rond Kaapstad. Ga er mountainbiken tussen de wijngaarden of geniet van de spectaculaire kusten terwijl je het Kaapse schiereiland rond fietst. Neem er deel aan de Cape Argus, de grootste getimede wielerwedstrijd ter wereld. Onvergetelijk! Wil je individueel of met je fietsgroep op hoogtestage of mountainbike-avontuur naar het buitenland? Dit kan ik natuurlijk ook voor je regelen.

 

5 top bestemmingen

  1. Lapland
  2. Slovenië
  3. IJsland
  4. Fietsen in Spanje
  5. Zuid-Afrika

How do you want to travel?