unique memories

unique memories

unique memories

Jouw droomreis op maat

Voeg toe aan mijn verlanglijst

Heb je ook zo’n wenslijst met droombelevingen? Een unieke reis die je wil maken als je 50 wordt, met pensioen gaat, om je huwelijksverjaardag te vieren,… of gewoon zonder een speciale reden. Het is al fantastisch om even weg te dromen en te denken aan die unieke logeerplek of ervaring. Misschien blijft het bij dromen maar hopelijk mag je die speciale beleving ooit van je bucketlist afvinken. Droom je even mee?

Logeerplekken met een grote WOW-factor

Beeld je even in…Je bevindt zich op zo’n 3.650m hoogte, omgeven door 10.582 km2 niets anders dan een verblindend witte zoutvlakte. Een magische plek…de Salar de Uyuni in het zuiden van Bolivië, het grootste zoutmeer ter wereld. Je logeert er in een deluxe airstream, geniet er van een cocktail onder een miljoenen-sterrenhemel terwijl je privé-kok een heerlijk diner klaarmaakt. En dan die stilte… Waw, dit moment vergeet je nooit meer.

Of je wordt wakker in een luxe tent temidden van een onmetelijke rode zand-woestijn… de Australische Outback. Je piept naar buiten en je moet even in je arm knijpen om het te geloven. De grootste monoliet ter wereld, Ayers Rock of Uluru, zorgt bij zonsopgang voor een fascinerend kleurenspectakel, variërend van donkerrood tot roze, paars, bruin en zwart. Een aanrader is een ochtendwandeling rond deze enorme rots van 3,6km lang, 2,4km breed en 348m hoog. Dit glamping avontuur is echt een aanrader.

Of wat denk je van een boomhut overnachting in de Afrikaanse savanne? Vanop je terras geniet je van je sundowner… een gin tonic of fonkelwijn bij een prachtige zonsondergang. De geuren, de kleuren en de vele dierengeluiden rondom doen je stil worden. Onvergetelijk!

En zo zijn er nog vele unieke droomlocaties waar je wellicht eens wil wakker worden… Zoals een ijshotel, glazen iglo of wildernishut in Lapland, hopelijk bij een noorderlicht-schouwspel. Een ranch in Noordwest-USA waar je het leven van de cowboys leert kennen. In Argentinië kan dit ook maar dan hebben we het over een verblijf op een estancia met gaucho’s (Argentijnse cowboys). Een overwater bungalow in Frans Polynesië. Of waarom niet eens back to basics en logeren in een tempel in Tibet, Nepal of Japan? Eén ding is zeker… zo’n unieke overnachting vergeet je nooit meer!

Unieke reisbelevingen

Dé reistrend momenteel is reizen om te ontdekken, te proeven, andere culturen te leren kennen, verrast te worden, unieke fauna en flora te zien,… Iedereen doet dit liefst op zijn eigen manier. Afhankelijk van je wensen werk ik heel graag een persoonlijk programma uit. Enkele speciale ‘once-in-a-lifetime’ belevingen geven je reis beslist een extra touch. Het zijn de hoogtepunten die je reis uniek en onvergetelijk maken.

Zo kan je de gorilla’s observeren in Oeganda, zwemmen met citroenhaaien en mantaroggen in Frans Polynesië, op wandelsafari gaan in Zambia,…

In Myanmar kan je offers schenken aan de monniken. Uit respect voor hen doe je dit blootvoets. In Groenland maak je kennis met de Inuit, de oorspronkelijke bewoners van Sisimiut. Je krijgt een inzicht in hun dagelijks leven dat nauw verbonden is met de jacht en de visvangst. In Ecuador kan je de lokale Nizag gemeenschap bezoeken. Na een trektocht te paard door de Andes bereid je samen het avondeten. Onvergetelijk.

De lijst met unieke activiteiten is eindeloos: van een helikoptervlucht met gletsjerlanding op Mount Cook in Nieuw-Zeeland, paardrijden in Mongolië, een rit per vintage vespa in de niet toeristische regio rond Saigon tot een ballonvaart over de tempels in Bagan, Myanmar.

Epische treinreizen

Het blijft velen fascineren… per trein een land doorkruisen. Terwijl je wat leest, socializet met je medepassagiers of mijmerend door het raam naar buiten tuurt, glijdt het landschap voorbij. Je ziet de omgeving veranderen… van steden tot dorpen tot niemandsland. Met wat geluk krijg je een prachtige zonsondergang erbij. Het ritmisch geluid van de trein dommelt je in slaap. Op heel wat treinen zijn er speciale lounge wagons voorzien van een panorama-beglazing voor een 360 graden uitzicht vanuit je zetel. Zo kan je optimaal van het landschap genieten. Er wordt soms uitleg gegeven over de bezienswaardigheden onderweg. Unieke treinreizen vind je in alle uithoeken van de wereld, zoals de Indian Pacific en The Ghan in Australië, de Rocky Mountaineer in Canada, de Trans-Siberische Express van Moskou tot Vladivostok, The Shongololo Express in Zuid-Afrika,…

Wie het neusje van de zalm wenst, kan dit beslist vinden aan boord van één van de luxe treinen, zoals de Venice Simplon Oriënt Express voornamelijk tussen Parijs en Venetië, de Hiram Bingham in Peru, de Belmond Royal Scotsman in Schotland, The Maharajas Express in Indië,…

5 top bestemmingen

  1. Oeganda
  2. Ecuador en Galapagos
  3. Nieuw-Zeeland
  4. Alaska
  5. Mongolië

How do you want to travel?